Skalatones – Y2K anniv. single (7″Ep)

The Skalatones har nu funnits i 5 år och det firas med en jubileumssingel endast pressad i 500 ex och endast på vit vinyl. Singeln innehåller 2 låtar, ”Y2Ska” och Bob Marley´s ”Rude Boy Ska”. Med på skivan finns också en intervju gjord i Jamaica efter inspelningen av skivan ”Tune In”. Intervjun är riktigt rolig att lyssna på och innehåller en hel del ”Ya man” och en hel del sköna skratt men det är inget man lyssnar på många gånger. The Skalatones har, till skillnad från band som Liberator, lyckats behålla sitt glada, snabba ska-sound under alla år och så även på denna singel. ”Y2Ska” är en riktig sommar låt och jag blev glad i hela kroppen när jag lyssnade på den. ”Rude Boy Ska” är lite lugnare reggae men ändå med en känsla av The Skalatones glada sound. Detta kommer att bli en given sommarskiva så det är bara att dra över den på band och ta med bandaren ut i parkerna i sommar. Betyg 4 av 5 (Umezine Nr 3).

Landskronas skastolthet fick härom året lämna Sidekicks. Något som framstår som en gåta efter releaser med god respons. Nu återfinns de på Pork Pie och denna singel, utgiven av A Message To You, är nog en uppmjukning inför det som komma ska. Här finns bara y2ska och Bob Marleys Rude boy ska, samt en lite för lång intervju med bandet. Men jag ser fram mot kommande utgåvor. Betyg 3 av 5 (Streetmusic F.C. Nr 4)

The Skalatones have released an excellent new 7″ single to celebrate the fifth anniversary of their formation. The single features 2 new songs, ”Y2Ska” (a stomping 2 tone number) and a cover of Bob Marley´s  ”Rude Boy Ska”, plus an interview the band did for Jamaican radio and was a joint release by AMTY and Step Aside Records. (Do the Dog Nr 21)

Track 1, 2

A
1. Y2ska
2. Rude boy ska

B
1. Tune in(terview) at west 104 Negril, Jamaica