Allt började 1991. Idag 2019 är A message tou you Stefan, Rikard och Henrik. Nedan kan du läsa lite om våra gig och andra intressanta händelser i omvänd kronologisk ordning. Längst ner finner du en kort historik över hur det hela startade.

The Toasters på PSB

2018-05-10

Vårt andra gig med Toasters sker på PSB. Bucket har spelat i Finland innan och nu tagit båten över till Stockholm och vi hjälper honom med en konsert.Toasters under och efter konserten

The Liptones, T-Shirts & That Driving Beat på Kings Table

2017-05-06

En dröm går i uppfyllelse! Vi ska få se T-Shirts live. Med på tåget kommer också Liptones och That Driving Beat.

T-Shirts

That Driving Beat

 

Ska N Ska & Topper på StayBar

2017-04-01

Ska blandat med punk i perfekt kombination. Ska N Ska drar fullt hus och det är trångt och svettigt. Bandet genomför en av de bättre ska spelningarna jag någonsin sett.

The Members, Scenic Belly & Sabotage Stockholm på StayBar

2016-09-17

Påsken 2016 var vi som vanligt på skafestivalen i London. Under denna långhelg så spelade även vårt favoritband The Members i en liten ruffig lokal utanför city. Efter konserten lämnade vi vårt visitkort och bad dem höra av sig ifall de ville spela i Stockholm. Kort senare anmäler bandet sitt intresse för att komma till Sverige och vi bokar ett datum. En tidig lördagmorgon i september landar bandet på Arlanda och en vresig gitarrist kommer emot oss (samt tre gladare Members medlemmar). Den vresige tycker att vi bokat en på tok för tidig flygbiljett. Han tinar dock rätt snabbt när han får reda på att vi är glada amatörer som alltid älskat The Members och snabbt går samtalet in på svenska tv deckare. Han hade mer koll på dem än vad vi hade….. Till konserten lyckas vi sälja strax över 100 biljetter. Förband för kvällen är Sabotage Stockholm som dagen till ära släpper en ny singel och Scenic Belly från Halmstad som vi släppt en vinyl sjua med. StayBar på Ringvägen är en liten lokal så 100 pers i publiken gör att stället blir rejält fullt. Båda banden levererar och det är kul att för första gången se Scenic Belly live. The Members gör en bra konsert och kör ett gäng nostalgilåtar och jag tror att de flesta som gillar bandet är nöjda med spelningen.

members + amty

The Members & AMTY

A message to you firar 25 år

2016-01-29/30

År 2016 är året då vi firar 25 års jubileum. Detta gör vi genom en minifestival i dagarna två i Stockholm med sju olika band. Första dagen huserar vi i Broder Tucks källare. Stället fylls till bristningsgränsen och publiken får se That driving beat, Headons och Spökstan. En väldigt lyckad kväll med glada band och publik. Andra dagen flyttar vi till EnArena nedanför Globen. Här spelar Smash it up, Topper, Liptones och Buster Shuffle. EnArena är en stor lokal och vi hoppas på 300 i publiken. Vi når inte riktigt ända fram men lyckas skrapa ihop cirka 200 pers. Det är lite glest i den stora lokalen men överlag är all nöjda och vi får se fyra väldigt bra konserter.

headons amty 25 år

Headons på Broder Tuck

Spökstan releasekonsert

2014-12-06

Denna lördag så släpper vi stockholmsbandet Spökstans debut platta på 7". Dagen inleds på Little shop of records där Spökstan gör en mycket bra akustisk spelning. Synd att det inte kom så mycket folk. På kvällen anordnar vi klubb på Broder Tuck med framträdande av Spökstan och Hilfe (punk från Växjö). Efter diverse ljudstrul slår vi upp portarna något försenade men det gör inget för det kommer inte så många just då. Vi börjar att misströsta men plötsligt blir det ketchupeffekt och på en halvtimme väller det in människor och kvällen blir riktigt lyckad. Både Hilfe och Spökstan gör två fina spelningar.

spökstan live broder tuck

Spökstan

Buster Shuffle live Stockholm

2014-10-25

Buster Shuffle live på The Liffey med Liptonerna som förband. Vi gör vår första konsert på många år med ett utländskt ska band. Vi börjar att sälja biljetter redan under den heta sommaren (sommaren 2014 bjöd på en riktig värmebölja och mycket av konserten planerades i spat). Biljettförsäljningen går bra men vi är ändå lite oroliga. Sista veckan vet vi dock att vi kommer ha projektet i hamn och dagen innan är biljetterna i princip slut. Lördagen 25.e oktober börjar med en akustisk spelning med Liptones i skivaffären Little shop of records vid Zinkensdamm. Där är det också release på deras (försenade) skiva Sidospår. Liptones gör ett mycket bra mini gig utan stärkare. Även kvällen inleds med The Liptones som kör ungefär halva konserten med svenska låtar och det fungerar klockrent. Publiken är med! Buster Shuffle som ändå är ganska okända i Sverige har lockat till sig en publik på drygt 200 personer. Buster Shuffle är bra som alltid. Lite synd bara att ljudet pajar vid extranumret. Bandet är i vart fall nöjda med giget och kan åka hem med en lite tjockare plånbok.

buster shuffle live stockholm

Buster Shuffle

The Liptones London international ska festival

2014-04-20

Liptones spelar på London International Ska festival som arrangeras av Sean Flowerdew. Vi ligger inte bakom arrangemanget men det är vi som ordnar så Liptones får spela på denna anrika tillställning. AMTY medverkar dock i form av försäljning av merch några kvällar vilket uppskattas hos den engelska publiken.

liptones soundcheck dingwalls

Liptones soundcheckar på Dingwalls.  

 

Svintask på 7" vinyl

2014-02-28

Vi anordnar en release och spelning med Svintask på klubben KGB i Stockholm. Svintask gör sin (tror andra!) live spelning i karriären på ett fullsmockat KGB. Bandet river av ett gäng alster på femton minuter och gör en riktigt bra spelning.

svintask kgbEtt nervöst Svintask band

 

Mobster & The Gigalots

2012-04-28

Mobster & The Gigalots samt influget tysk / finskt dj par på puben Snövit. Tredje gången gillt får man väl säga med Mobster men denna gång satt den. Vi var lite oroliga för uppslutningen, Dexys spelade samma dag och likaså Levellers men vänner ställer upp och tillslut blir det ändå rätt bra på dansgolvet. Det blev en trevlig kväll och två bra konserter.

Gigamobster Mobster 

Bakelit & The Lavettes

2011-01-15

Gigalots och The Lavettes på Snövit (det sistnämnda bandet ersatte Mobster, som tyvärr tappat sin trummis. Vi tror att han åkte söderut med en gås). Två trevliga spelningar blir det.

The Liptones & Tic Tox

2011-09-17

Liptones och Tic Tox på Snövit. Denna gång tillsammans med klubben Olämpligt sällskap (rätt trevligt sällskap faktiskt). Tyvärr kunde inte alla som ville se Liptones komma in, då kön sträckte sig långt ut på gatan. Spelningen var även inofficiell förfest för Specials som spelade på Cirkus dagen därpå. Tic Tox som numera är ett betydligt mindre aktuellt band än Liptones vägrade att spela först, vilket i slutändan visade sig vara dumt då många gick efter att ha åtnjutit huvudattraktionen Liptones.

liptones hos steffe

Liptones hemma hos Steffe tidigt 2000-tal. Från vänster gamla trummisen innan han däckade i bollhavet. Mo, lite yngre, lite snyggare. Trumpetaren (följer också snart med ner i bollahvet). Saxofonisten håller ordning och närmast i bild managern. Honom fick vi återuppliva på kvällen då han irrat runt och letat efter spelstället och höll på att stryka med av andnöd.

The Toasters

2011-04-13

The Toasters tillbaka på svensk mark efter cirka tolv års frånvaro och på restaurangen Sugar Bar. A message to you´s konsertarrangemang återuppstår tillsammans med Club Control. Kanske inte den mest fullsatta spelningen vilket är lite konstigt med ett av ska världens mest aktiva och äldsta band som spelar men här väcktes ändå tanken på mer. Bucket och övriga medlemmar övernattar (våldgästar) några extra dagar hos Stefan och hans tvättmaskin får gå varm. När de ska åka visar det sig att Bucket glömt all merchandise på Sugar Bar som är stängt just den dagen de ska åka. Bucket får panik! Dock inget att göra åt. Vi får hämta två jätte stora väskor med fula t shirts veckan efter. Under fyra års tid försöker vi rea iväg alla kläder och lyckas väl till hälften och på det fjärde året kan vi möta upp dem i London och Bucket får tillbaka en väska kläder samt lite pengar. Han är nöjd!

The Liptones & Stajnas Lobos på Tantogården

2004-11-27

INSTÄLLT! Två dagar innan spelningen ringde en kompis och berättade att deras spelning helgen innan ställts in p.g.a att Tantogården fått problem. Febrilt söker vi Tantogården för besked. Samma dag som spelningen skulle ha varit får vi reda på att Tantogården ställer in även vårt arrangemanget. Sämsta servicen någonsin och vi beslutar oss för att aldrig mer göra konserter. Några år senare brann skiten ner.

The Bustups på Tantogården

2004-10-30

Fullt hus på Tanto. Kombon AMTY och Stomp It visar sig vara en fullträff.

Stiff Breeze på Tantogården

2004-09-25

Ja, att för alltid sluta med spelningar var förstås ett förhastat beslut (se nedan). Tillsammans med Klubb Stomp It är vi tillbaka! Kul kombo med Stomp It´s unga polare och våra gamla fans på samma plats.

Hotknives på Muhren

2003-08-01

INSTÄLLT! Ersatt med The Liptones. Dagarna innan spelningen får vi reda på att trummisen fått en blodpropp i benet och spelningen ställs in. Istället spelar då enbart Liptones och många väljer att inte gå. Tråkigt! AMTY tar beslut om att sluta upp med konserter.

 

flygare diverse

Diverse AMTY flygare genom åren

Babyheads & The Liptones på Muhren

2003-11-08

Återigen två bra band med för lite publik. Hyfsad tillställning ändå.

Eskalator & The Bustups på Muhren

2003-05-30

Två riktigt bra ska-band i olika ändar av genren som borde lockat betydligt bättre publik än de/vi gjorde. Ren förlustaffär för oss men massor med bra dans för de som var där.

Eskalator på Muren 2Eskalator innan de blev världsstjärnor 

Skivrelease och på scen Liptones, Magadogs & Clockwork Crew på Muhren

2002-11-02

AMTY Records släpper fullängdare med Xplosions och en vinylsigel med Magadogs. Tyvärr får vi inte till Xplosions på scen, men vi maxar ändå på för fullt med Liptones, Magadogs och som hemlig gäst Oi-bandet Clockwork Crew. Andra gången vi fyller Muhren och hela lokalen studsar!

Magadogs på Muren 2

Magadogs var ett tight och bra live band, synd att de försvann

CDS Crazy Daisy Screaming på Tre backar

2001-08-19

Vid några tillfällen har vi haft rätt unga band på scen men det här tog priset. Vi fick snabbt gömma undan ölen som vi tänkt ge till bandet innan deras föräldrar fick nys om det. Men döm av vår och publikens förvåning när dessa 14-16 åringar började spela. De visste verkligen var ska-skåpet skulle stå! Judge Dread covers och de gav sig även in i "Open season" leken där Hepcat och Stubborn All Stars hade sin musikaliska strid. Det var en riktigt rolig spelning och bandet blev inropade flera gånger. Låtarna de hade räckte inte långt så de spelade de flesta låtarna flera gånger.

 

CDS på Tre Backar 2

CDS (Crazy Daisy Screaming) kör loss efter fyra tillbringare saft

Minifestival med Magadogs, Krabb & Skalatones på Muhren

2001-04-12

Vi gör denna minifestival med tre band som var heta då. Kontakten med Magadogs utvecklar sig till ett singelsläpp. Skalatones framför en av sina sista konserter innan gruppen splittras.

Krabb på Muren 2

Krabb kör låten ”Time Bomb”

Minifestival med Magadogs, Krabb & Skalatones på Muhren

2001-04-12

Vi gör denna minifestival med tre band som var heta då. Kontakten med Magadogs utvecklar sig till ett singelsläpp. Skalatones framför en av sina sista konserter innan gruppen splittras.

Babyheads på Tre Backar

2001-03-30

Babyheads från Bollnäs på Tre Backar. Gruppen gör en mycket bra konsert, tyvärr så har Tre Backar från och med detta datum spelförbud efter kl. 22.30 så vid konsertens början är endast ett fåtal personer på plats men till de sista låtarna är Tre Backar fullt.

 

Babyhead 2

Bollnäsbandet Babyheads

The Repetars på Muhren

2001-02-08

The Repeaters lirar på Muhren och gör en dunderspelning. På lördagen följer vi bandet ner till Köpenhamn där de är förband åt Special Guests från Berlin.

The Negatives

2001-01-25

Mer otur. Den gamle Skalatones medlemmen Svegis band The Negatives skulle spela på Tre Backar men bandet går och blir sjuka så vi får ställa in.

Klubb på Muhren

2001-01-11

Stärkta av tidigare spelningar kör vi klubb på Muhren vilket inte visade sig vara en alltför bra idé då det bara kom 11 personer. Vårt bottenrekord än så länge i vår historia.

Crooked Beat på Muhren

2000-12-28

Fullt hus och succé.

Skalatones & Krabb på Muhren

2000-12-14

Två lysande spelningar och en fin comeback av Skalatones.

Skalatones 3 Backar 2

Skalatones med Charlie Andersson från Selecter

Skalatones & Krabb på Muhren

2000-11-30

INSTÄLLT p.g.a av hot från någon totalt misslyckad afa filur. Att hota ett ställe för att de har ett ska band som dessutom just gett ut en singel tillsammans med en svart artist för att tillställningen skulle vara rasistisk var bara totalt jävla intelligensbefriat. Vi har fortfarande ett speciellt tack som vi gärna förmedlar om denne idiot ger sig till känna!

The Repeaters på Tre Backar

2000-06-16

The Repeaters (ersatte Ichmet Bricket då en i bandet cyklat omkull?). Ungdomarna från Västerås (ja nu är väl även de gubbar) fick även denna gång stället i gung!

AMTY klubb på Fenix

2000-04-20 & 0504

AMTY´s klubb flyttar till puben Fenix. En mindre lyckad flytt. Inget fel på publiken och lokalen men ägaren är en annan historia så det blev inget mera.

The Ciggares på Tre backar

2000-03-09

The Cigarres från Västerås gör en bra spelning med finfin reggae och ska även om det inte var lika trångt i publiken denna gång.

vi på läckerbiten

Klubben på Läckerbiten när den gick som bäst. Till vänster barpersonalen och till höger DJ Klabbe.

Doub O´Rella på Tre backar

2000-01-20

Doub O´ Rella är ett av få band med bara tjejer! För första gången har vi ett band där alla trängs om att stå längst fram på Tre Backars lilla scen. När väl publiken vrålar över den fina musiken så blir trängseln än större och stämningen ännu bättre.

Dim´s Rebellion på Tre backar

2000-01-05

Vår första punk-/Oi-spelning med Stockholms bästa Oi-akt. Ett kalasband med en kalasspelning. Stället är lika fullt med energi som med folk och bandet öser ut sin 80-tals Oi! Allt är helt enkelt på topp i Tre Backars källare!

Crooked Beat på Tre backar

1999-12-17

En av de sista spelningarna med Crooked Beat vilket var synd med tanke på hur bra de verkligen var.

The Repeaters på Tre backar

1999-12-02

The Repeaters från Västerås blev startskottet för många spelningar på puben Tre Backars källare. AMTY släpper även en singel med bandet.

AMTY Ska klubb Läckerbiten

1999 - 2000

under året 1999 startar vi en ska klubb i källaren på puben Läckerbiten i Stockholm. Klubben körs varannan torsdag under ungefär ett och ett halvt år tills myndigheterna stänger stället p.g.a skattefiffel och servering av omyndiga.

flygare steffe & henke

Två flygare från Läckerbiten-tiden frontade av AMTY

Judge Dread på Pusterviksteatern i Göteborg

1998-02-28

Konserten ordnades tillsammans med Tobbe som senare kom att jobba för Burning heart (om vi inte missminner oss). Inte samma succé som i Stockholm men alla inrepade låtar spelades. Förband var U.S. College Boys (senare kända som U.S.C.B. Allstars).

Judge Dread på Lorry i Sundbyberg

1998-02-27

Judge Dread som backas av Crooked Beat. Dags för vår största konsert i historien! Judge Dread flygs in från London. Vi fyller anrika Lorry i Sundbyberg utanför Stockholm till bristningsgränsen. Crooked Beat är för- och backningsband. Det blir bara 7 låtar med legenden sen utbryter kaos och Judge Dread som är rutinerad avbryter konserten. Köp specialtidningen om Judge Dread som vi skrivit. Mycket läsvärd! Inte alltför långt senare brinner Lorry ned och återuppstår aldrig igen.

Judge Dread på Arlanda 2

Judge Dread anländer till Arlanda.

A messgae to you 5 år

1996-12-07

Skalatones, Crooked Beat och Stiff Breeze spelar på vårt 5 års jubileum på Brygghuset i Stockholm. En minnesvärd kväll som tyvärr inte blev någon större ekonomisk framgång men vi gick i vart fall runt.

brygghuset Skalatones 2

Skalatonerna musicerar loss på Brygghuset.

Stiff Breeze på Mariahissen, Stockholm

1994-05-13

Drygt hundra personer kom på denna konsert. Ganska bra ändå med tanke på att det var en "privat" fest som vi inte fick annonsera om. Tyvärr räknade vi med att alla skulle dricka lika mycket öl som vi själva brukade göra när vi gick ut. Det blev två pallar över.

The Lodgers på Kalmars nation i Uppsala

1992-03-14

Eftersom vi inte visste något om studentlivet fick vi en chock när vi upptäckte att bara studenter fick komma in. Efter lite hot ångrade plugghästarna sig och vi åkte runt i Uppsala och plockade upp skins och ska-folk som letat sig dit. I bussen hem efter konserten visade Lodgers stolt upp en back med vad de trodde var öl. Besvikelsen blev stor när vi talade om för dem att det var läsk de hade smugglat med sig.

The Lodgers på Cirkeln i Stockholm

1992-03-13

A Message To You har alltid försökt att anordna konserter men det har inte alltid varit så lätt. Första konserten vi ordnade var en suverän spelning på Cirkeln, ABF-huset, Sveavägen i Stockholm med tyska The Lodgers som dessutom filmades live och blev den första svenska ska videon. Ekonomisk katastrof men ett minne för livet och vår allra första konsert som skulle komma att följas av många fler genom åren.

 

 _________________________________________________________

AMTY – Historia

 _________________________________________________________

Hur allt startade

Det hela startar 1992 med att Stefan startar sitt fanzine A message to you tillsammans med Maria Mattsson, Leif Bard och Håkan Nyström. Samma år gör A.M.T.Y. ännu en stor satsning och tar det tyska skabandet The Lodgers från Stuttgart till Sverige för två konserter. En i Stockholm och en i Uppsala. Efter det andra numret av fanzinet reduceras A.M.T.Y´s styrka till Stefan ensam och tidningen g´år en osäker framtid till mötes. De tre följande numren består av ihophäftade fotostatkopior.

amty 5 sid 5 biljett stiff b 2

AMTY ordnar en klassisk konsert på Mariahissen 1994. Någon överförfriskad person slog sönder ett av de stora fönstren ut mot Riddarfjärden och lämnar återigen ett stort hål i AMTY-budgeten.

Nya tag 1994

1994 hoppar Rikard Schaffer (som hjälpt till med häftena) på skatåget och blåser nytt liv i A Message To You. Tidning nummer 6 som utkom hösten 1994 blev en nystart. Förutom att man kunde köpa skivor genom tidningens postorder dök vi upp med försäljning med jämna mellanrum på klubben Uptown Skankin´. Det hann bli fem nummer t.o.m. nr 12 (1997) innan A.M.T.Y. förstärktes ytterligare ett snäpp av Henrik Bjurgård som varit till stor hjälp tidigare vid bl.a. klubbförsäljningar.

mr review Lubeck

Intervju med ett av de bästa banden någonsin, Mr Review i Lübeck i mitten av 90-talet. När vi kontaktar dem 2012 kommer de fortfarande ihåg oss från detta möte. Vi har åkt från Stockholm ner till Tyskland bara för att få se dem. Henke glömmer sitt pass och föreslår att han ska låna en kompis pass för att ta sig över gränsen.

Ny medarbetare

Ännu en medarbetare dök upp till tidning nr. 14, Anders Halvardsson, som såg till att vi kom ut på nätet. För att få lite bredd på verksamheten visade sig detta vara ett steg i rätt riktning. Det tidigare problemet med att nå utanför Stockholm var som bortblåst och då som nu fick vi e-post från skaintresserade runt hela världen.

bullret första året

Augustibuller första året. Vi får bygga ihop vårt egna försäljningsstånd. Det blev rätt bra! Detta var innan en full ArbogaSteffe-skivnasare börjar slåss med en av våra kunder och river ena halvan av bordet innan Henke brottar ner honom och får stopp på eländet.

Hemsidan får ett lyft 2001

2001 gjorde vi med hjälp av kompisen Fredrik en ny hemsida med förbättrad postorder. Det var då den klart bästa inom ska-svängen (en modernitet som inte höll riktigt de tio efterföljande åren). Försäljningen tog fart på allvar och vi medverkade på bl.a. festivalen Augustibuller i Lindesberg.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Maggan fotograferar Henke som skyltdocka på Bullret 2005

Uppgång och fall

Glädjen blev dock ganska kort. 2003 ställer Hotknives in en spelning som vi arrangerat i Stockholm. Vi får reda på detta dagen innan via ett mail vilket resulterar i ett gigantiskt ekonomiskt bakslag och till följd av detta lade vi ned alla konsert- och klubbarrangemang för alltid (trodde vi då). Löftet höll dock inte så länge. 2004 fixade vi lite spelningar tillsammans med Klubb stomp it. Men efter ännu ett bakslag i konsertväg (tack Tantogården) återinfriade vi löftet att inte ordna några mer spelningar under lång tid framöver.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

AMTY & Klubb Stomp It på Tantogården. Bustops på scen.

Cd döden

Runt 2006 sjunker skivförsäljningen drastiskt på grund av den digitala musikens intåg. Vårt intresse dalar väl också lite för AMTY under efterkommande period. Vi lever dock vidare och ger ut plattor och förlägger våra titlar även digitalt. Med hjälp av Sound Pollution får vi ut våra titlar på AMTY Records i hela Sverige samt de digitala i hela världen. Fanzinet somnar in rejält och senaste numret fram till nu är AMTY nr. 24. (2007) Förmodligen kommer tidningen gå i graven med ett sista nummer 25 någon gång i framtiden.

laurel på studion

Vi har träffat många legender genom åren (legender som nu trillat av pinn en efter en). Här AMTY med Laurel Aitken på Studion (också en legendarisk klubb som gått i graven).

Ny postorder och vi förlorar en vän

Under 2012 får vi äntligen till en ny hemsida med förbättrad postorderdel. Vi släpper vår första Lp på vinyl samma år (efter en röra utan dess like med förseningar och felleveranser). Vi återupptar även vår klubbverksamhet. Med den nya hemsidan i ryggen tar vi in Brutus skjortor. En klassisk 60-talsmodell som återuppstått efter att en av sönerna till de två original ägarna öppnat upp igen. Vi besöker även Brutus på deras kontor i London.

2012 börjar dock i sorg. Magnus Dahvu som länge verkat lite i periferin av AMTY går bort i cancer (i slutet av 2011) och med honom försvinner en god vän och verklig profil inom scenen.

Nutid

Vinylproduktionen tar ytterligare steg under 2014 med inte mindre än tre vinylsläpp. Liptones , Sidospår Lp (även släppt på Cd), Supertonic Sound Club, Scheherazade 7" och vårt andra oi-/punksläpp Svintask, Vinstvarning på 7". Året därpå är en klar vändpunkt för AMTY records då vi bestämmer oss för att verkligen vidga oss som skivbolag. Hitintills har vi under 2015 gjort 6 skivsläpp, varav flertalet på vinyl. Nu varvar vi ska och punk med northern soul och under 2016 kommer det fler skivor inom både ska, punk och northern soul.

Numera består AMTY av Stefan, Rikard och Henrik.