Fanzinet

A message to you startade som ett fanzine 1991. Här nedan kan du följa dess brokiga väg. Någon gång i framtiden kommer vi att göra ett sista nummer. De tidningar som är slutsålda kan du läsa direkt på sidan och de nummer som finns kvar i lager hittar du i webshopen.

 

 

A message to you nr 24 2007

Till dags dato det senaste numret av AMTY som utkom 2007 i A4-format och med proffsigt tryck. Innehåller bl.a. Toasters, Los Calzones, Brixton då och nu, Les Caméléons,  skascenen i Stockholm och en historia om klassiska brittiska skivbolaget Unicorn.

A message to you nr 23 2004

I detta nummer bl.a. Bellary, Potsdamer Ska Festival, Augustibuller, The Ethiopians, Stiff Breeze och en drös skivrecensioner.

A message to you nr 22 2003

Ett starkt nummer med Slackers, Too Hot, Potsdam Skafestival 2002, USCB Allstars, skivrecensioner och en massa annat smått och gott.

A message to you nr 21 2001

Nummer 21 i A4-format och glättat papper innehåller över nittio skivrecensioner, intervjuer med Hotknives, Babyhead, reportage från Bristol Ska festival m.m..

A message to you nr 20 2001

Vi återgår till populära A4-formatet och priset höjs till 20 kr. Vi synar Business, Xplosions, Top Cats och Special Guests.

A message to you nr 19 2000

I detta nummer har vi träffat Repeaters, Clockwork Crew och Sean Flowerdew från f.d Loafers och Special Beat.

A message to you nr 18 2000

Nummer 18 innehåller intervjuer med Xplosion, Intensified och Hepcat.

A message to you nr 16/17 1999

Ett specialnummer om Judge Dread. Tidningen görs i A4 format och trycks helt och hållet med offsettryck.. Ett uppskattat nummer om legenden Judge Dread.

A message to you nr 15 1999

Den Schweiziska skascenen synas närmare med band som Kalles Kaviar, Peacocks och Les Congelateurs. Också Scofflaws, Hotknives och Dr. Ring Ding intervjuas.

A message to you nr 14 1998

Vi intervjuar Laurel Aitken och Crooked Beat. Ett stort reportage från Ten Commandments of Ska i Brixton dit en stor del av Stockholms skascen åkt för att festa runt tillsammans.

A message to you nr 13 1997′

AMTY stiftar bekantskap med ett nytt svenskt band vid namn The Skalatones. Pauline Black i Selecter intervjuas och vi åker på Ska Splash -96 i Lund med Skatalites, Laurel Aitken och House of Rhythm.

A message to you nr 12 1997

Vi åker till Potsdam igen, en stad som på två år totalt bytt skepnad. Årets band är Hepcat, Pioneers och Mr Review. Den första intervjun görs med ett amerikanskt skaband, The Toasters.

A message to you nr 11 1996′

Ett jubileumsnummer (A.M.T.Y. 5 år), med en poster av Mr Review, Gangsters intervjuas, likaså Mr Review i Lübeck efter en av de verkligen bästa konserter vi upplevt.

A message to you nr 10 1996

Vi träffar The Skatalites för en intervju. Det första svenska skabandet med svenska texter efter Reinholds, Nonsens, intervjuas efter en konsert.

A message to you nr 9 1995 – slutsåld, klicka här för att läsa

Till nummer 9 trycker vi framsidan för att få tidningen att se lite bättre ut. Bad Manners, Chickenpox och Bullshit intervjuas och punken har gjort sitt första inträde i tidningen.

A message to you nr 8 1995 – slutsåld, klicka här för att läsa

Stockholms skahistoria avslutas, TicTox bekänner färg och Liberator ses live första gången.

A message to you nr 7 1995 – slutsåld, klicka här för att läsa

The Specials intervjuas under deras Sverige besök med konserter i Stockholm och Lund. Ett nytt svenskt band dyker upp från Malmö, Liberator. I den här vevan får skascenen i Sverige ett rejält uppsving. Band som Tic Tox, Girlsmen och Chickenpox spelar landet runt. Ett första och sista Internetreportage.

A message to you nr 6 1994

Nya friska tag och Rikard blir fast medarbetare. Berlin och ett Potsdam skafestival med Derrick Morgan, The Skatalites och Dr. Ring Ding & The Senior Allstars. Innehåller också Stiff Breeze, Álaska och Stockholms skahistoria del 1.

A message to you nr 3 – 5 1993-94 klicka här för att läsa

Utkommer endast som nyhetsblad, dels av ekonomiska skäl, dels för att Stefan då var ensam att skriva tidningen. Ett hårt jobb, men någon måste hålla flaggan uppe.

A message to you nr 2 1992

Innehåller Bim Skala Bim, Busters, Coffin Nails, Mr. Review, The Lodgers, en nervös intervju med legenden Thomas Gylling. I detta nummer gästspelar Anders Halvardsson med en Mr Review intervju.

A message to you nr 1 1991 – slutsåld, klicka för att läsa

Premiär för A message to you. Reportage från skafestivalen i Tyskland med bl.a. Busters, Hotknives, Mark Foggo, Messer Banzani och No Sports. Även Dubliners och The Ryth o matics och några trevande första skivrensioner.’