Publicerad den

Ute nu på de digitala plattformarna. White Monkey – Still Monkeys

I en splittrad värld samlar White Monkey ihop bitarna och levererar en tight och melodiös punkrock. Efter flera hyllade singlar, livespelningar och topplisteplaceringar i P4 släpper den Strängnäsbaserade trion sin debut-EP ’Still Monkeys’ på AMTY Records.

Den 22 maj släpper White Monkey sin debut-EP Still Monkeys. Bandet, som jämförts med Green Day och Millencolin, levererar melodiösa rocklåtar med punknerv och tighta, energiska livespelningar. År 2019 spelades singlarna ’Can you hear me?’ och ’Superhero’ flitigt på P4 Södermanland och 2018 vann de tävlingen P4 Nästa Sörmland med låten ’Stand Your Ground’, även släppt som musikvideo.

Titelspåret Still Monkeys handlar om hur vi människor tror oss vara en upphöjd ras som står över alla andra och även över vår planet. I själva verket så har vi inte kommit så långt i utvecklingen som vi kanske tror.

–Vår musik kan låta mörk men handlar om att gjuta mod i lyssnaren – att peppa dem att våga stanna upp, lyssna på sig själva och följa sin egen övertygelse, säger Charlie Ljungqvist, basist och sångare i White Monkey. Lyckas vi inte nå publiken med våra texter så hoppas vi att de kan glömma sina bekymmer en stund, dras med i spelglädjen och få en rejäl energikick.